Здравно досие- достъп

  • English
  • Български
  • Русский

Здравно досие- достъп

Здравно досие- достъп

 

    Здравното досие се отнася персонално до всеки един човек. В него се съдържа медицинската и денталната помощ, която сте ползвали през последните пет години. В него също може да се види медицинската помощ, която е използвана и заплатена от НЗОК. В досието си може да намерите: Медицинска и зъболекарска помощ; диагностика, лечение, рехабилитация; предписани лекарства; медицински грижи при бременност, раждане и майчинство и др.

   Имате възможност да получите достъп до здравното си досие, ако сте здравно осигурен. При положение, че не сте здравно осигурен няма как да получите достъп. Следователно щом не сте трябва да заплатите медицинската помощ, която ви се оказва.

    Получавате достъп до здравното си досие, след като подадете заявление по образец, който може да намерите от сайта на НЗОК.     Това заявление подавате в Районната здравноосигурителна каса. Тя ви издава удостоверение за получаване на код за достъп до системата на НЗОК. След представяне на документ за самоличност, ще получите този код за достъп. И няма да дължите сума за нищо.

    Ако имате дете, което е непълнолетно, може да ползвате кодът си за достъп и за данните на детето ви.

 

 

Здравно досие- достъп
Здравно досие- достъп
Всички полета са задължителни. Моля попълнете кода от картинката.

Адвокат Юлия Данова

9010, Варна, ул. "Добротица" 3

Моб: +359 895 64 59 40

Сайт: advokatvarna.com

Ел.поща: iulia.danova@abv.bg