Спешен телефон 112

Спешен телефон 112

  • English
  • Български
  • Русский

Спешен телефон 112

Спешен телефон 112

 

    112 е номер, който се използва за спешни повиквания, който осигурява достъп до различни служби за спешно реагиране, като областните дирекции на МВР, Планинска спасителна служба, центрове за медицинска помощ. Тази дейност на спешния телефон се извършва по всяко време на денонощието, тоест може да звъните по всяко време.  Служителите, които приемат обаждания са длъжни да знаят, освен български език поне още два официални езика на ЕС. Всеки разговор с телефон 112 е безплатен. Може да го набирате дори и от телефон, на който не е платена сметката.

    След като служителите на 112 приемат информацията от всяко едно обаждане те я предават на отговорния орган. Той от своя страна след приключване на работата по случая информира 112, чиито служители я допълват към дадения случай и я съхраняват.

    Важно е да се знае, че на телефон 112 не е необходимо да се звъни само за спешни случаи, но също така на него може да се сигнализира и за различни нередности, за които да бъдат отговорни държавните институции.

   Всички повиквания се записват и се съхраняват в срок от три години, тъй като данните могат да се използват в съда, като средство за доказване. След изтичането на срока от 3 години информацията се унищожава.

 

Спешен телефон 112
Спешен телефон 112
Всички полета са задължителни. Моля попълнете кода от картинката.

Адвокат Юлия Данова

9010, Варна, ул. "Добротица" 3

Моб: +359 895 64 59 40

Сайт: advokatvarna.com

Ел.поща: iulia.danova@abv.bg