Протест пред съда в Пазарджик

Протест пред съда в Пазарджик

  • English
  • Български
  • Русский

Протест пред съда в Пазарджик

Протест пред съда в Пазарджик

Връстници на убития Станислав Стоянов искат виновникът Георги Доков да остане в ареста
05 септември 2018
Протест пред съда в Пазарджик 
Съдия Ирина Джунева освободи обвиняемия за смъртта на 16-годишния Станислав - Георги Доков срещу 10 000 лв. гаранция
 
Междувременно във вторник вечерта служител на частна охранителна фирма в Горна Оряховица уби на пешеходна пътека 15-годишно момиче. 
 
Според очевидци на инцидента, момичето слязло от автобус на градския транспорт в града и след като тръгнало да пресича било пометено от автомобила на охранителя. На мястото незабавно е пристигнала линейна, но медиците само са констатирали смъртта на момичето.
 
Тестовете с дрегер са показали отрицателна проба за алкохол и наркотици в кръвта на шофьора. 
 
Протест пред сградата на Окръжния съд в Пазарджик ще се състои днес от 14:00 часа, а причината е освобождаването срещу 10 000 лв. гаранция на надзирателя Георги Доков, който преди близо седмица премаза пиян с колата си 16-годишния велосипедист Станислав Стоянов.
 
Въпреки, че надзирателят се е оказал системен нарушител на правилата за движение по пътищата още от 2012 година насам, в понеделник съдия Ирина Джунева прецени, че няма да уважи искането на прокуратурата за задържане под стража на Доков и че освобождаването му под гаранция напълно ще осъществи целите на института на мярката за неотклонение. Тя мотивира решението си с това, че няма опасност той да се укрие или да извърши престъпление.
 
Връстници от родното село и училището на починалото момче обаче са решили да организират протест срещу решението на съдия Джунева и са поканили и родителите на убития Станислав. Адвокатът на почерненото семейство от своя страна ги е посъветвал да не се включват в мероприятието, за да не попречи това на съдебния процес, предаде "Дарик". Разрешение за провеждането на протест младежите са получили и от общината в Пазарджик.
 
Според обвинението на Доков, на 30 август 2018 г., на общински път между пазарджишките села Сарая и Ивайло Доков управлявал лек автомобил марка "Опел Астра". Той застигнал група деца, които видели, че колата на надзирателя криволичи по пътя и се отдръпнали настрана, след което по непредпазливост ударил с автомобила си и причинил смъртта на 16-годишния Станислав, който бил последен в колоната на велосипедистите. След като на място пристигнали екипи на полицията и надзирателят е бил тестван с дрегер, устройството е отчело 1,58 промила алкохол в кръвта му.
 
Решението на Окръжния съд в Пазараджик Доков да бъде освободен срещу 10 000 лв. не е окончателно и предстои да мине през инстанционния контрол на апелативния съд в Пловдив.
Протест пред съда в Пазарджик
Протест пред съда в Пазарджик
Всички полета са задължителни. Моля попълнете кода от картинката.

Адвокат Юлия Данова

9010, Варна, ул. "Добротица" 3

Моб: +359 895 64 59 40

Сайт: advokatvarna.com

Ел.поща: iulia.danova@abv.bg