Много хора още не са напуснали отчуждените си имоти по трасето на новия бул. "Левски"

Много хора още не са напуснали отчуждените си имоти по трасето на новия бул. "Левски"

  • English
  • Български
  • Русский

Много хора още не са напуснали отчуждените си имоти по трасето на новия бул. "Левски"

Много хора още не са напуснали отчуждените си имоти по трасето на новия бул. "Левски"

09:50 / 19.07.2018
 
Все още има много хора, които не са се изнесли от отчуждените си и изплатени имоти по трасето на новия бул. "Левски". 
 
"Булевардът е с общоградско значение, но хората са ни още по-важни и ще изчакаме търпеливо да се изнесе и последният обитател, преди да съборим всички отчуждени къщи", коментира  зам-кмета на Варна Христо Иванов. 
 
"Реализираме най-мащабният проект на територията на Община Варна, бул. "Левски". Започнахме миналата година през август. Изграждаме булевард с две платна с по три ленти като основно трасе. От двете страни две платна с по две ленти. Пет мостови съоръжения на ул. "Прилеп", бул. "Цар Освободител", бул. "Сливница", бул. "Вл. Варненчик" и ул. "Кра кра". 
 
Към днешна дата участъкът между ул. "Подвис" и ул. "Прилеп" е почти изграден, като вече се ползват и новите платна на булеварда. Мостовите конструкции по "Владислав" и "Сливница" са готови на 50%. Предстоят довършителни работи и съответно пускане и пренасочване на движението през тях. Приключиха отчуждителните процудери в участъка между бул. "Владислав" и ул. "Девня", пилотната конструкция е готова на 100% и в момента работим по основното платно и дъждоотводнителния канал и основното платно, което ще свързва бул. "Владеслав" с ул. "Георги Пеячевич". Работи се усилено по обекта и предстои приключване на отделни участъци от него и пускането им в експлоатация за пренасочване на транспортния трафик", обясни Христо Иванов. 
 
Той допълни, че кръгови движения ще има изградени на пътните възли с булевардите "Цар Освободител", "Сливница" и "Владислав", а директни преминавания ще има на ул. "Прилеп" и ул. "Кра кра". Три пешеходни връзки ще бъдат оформени на Стадион "Спартак", между булевардите "Цар Освободител" и "Сливница" и "Сливница" и "Владислав". 
 
"Всеки един такъв голям строеж е съпътстван и със съответни проблеми, но това са нормални неща, когато се работи в градски условия. Имаше проливни дъждове, които спираха работата на строителите, но с по-интензивна работа затрудненията бяха преодолени. На някои места няма точни кадастри на подземните комуникации. Доста затруднения имаше при изграждането на водоснабдителната мрежа. Към днешна дата основните трасета на водопроводите са изградени. Предстои изграждане на още подземни съоръжения участъка между "Цар Освободител" и "Сливница, както и между "Сливница" и "Владислав", след като бъдат съборени всички къщи по трасето. 
 
Отчуждителните процедури са един много сериозен ангажимент, който вече приключва. Смятам, че се постигна законосъобразност на действията и справедлива оценка за стойността на имотите. Булевардът е с общоградско значение, но тези хора заслужават да получат добро обезщетение за имотите си, за да могат да се устроят. Вече имаме почти на 100% изплатени средства по отчуждителните процедури. Все още има имоти, които се обитават, тъй са единствено жилище на техните собственици и те имат право, независимо че имот е отчужден и платен, да го обитават в рамките на три месеца.", допълни Христо Иванов.
Много хора още не са напуснали отчуждените си имоти по трасето на новия бул.
Много хора още не са напуснали отчуждените си имоти по трасето на новия бул.
Всички полета са задължителни. Моля попълнете кода от картинката.

Адвокат Юлия Данова

9010, Варна, ул. "Добротица" 3

Моб: +359 895 64 59 40

Сайт: advokatvarna.com

Ел.поща: iulia.danova@abv.bg