Адвокатката Ирина Ноздрова беше намерена мъртва...

Адвокатката Ирина Ноздрова беше намерена мъртва...

  • English
  • Български
  • Русский

Адвокатката Ирина Ноздрова беше намерена мъртва...

Пълно е с полиция на мястото. Намериха убита най-известната адвокатка Ирина, която вкара в затвора самия…
03.07.20182
   
Адвокатката Ирина Ноздрова беше намерена мъртва няколко дни след като успя да се пребори срещу освобождаването от затвора на мъжа, убил сестра й Светлана.
 
Делото придоби широка публичност, тъй като осъденият Дмитров е племенник на районен съдия. 38-годишната юристка е получавала многократни заплахи за живота заради намесата си по делото.
По информация на УНИАН, Ирина изчезва безследно. За последно разговаря с майка си около 17 ч., след което телефонът й се оказва изключен. Близките и колегите на Ноздрова се опитват да открият следите й в продължение на три дни.
 
Тялото на Ноздровска е намерено в реката в района на Западен парк. По предварителни данни на разследването, вероятно жената е била бутната във водата от мост. Основната версия на полицията е убийство, свързано с правозащитната й дейност, пише ПИК.
 
Заплахите срещу Ноздрова започват заради делото за убийството на нейната сестра – Светлана. На 30 септември 2015 г. 26-годишната жена е сгазена от автомобил, шофиран от Димитров.
 
В момента на катастрофата, мъжът е бил под въздействието на наркотични вещества. По това време чичо му е председател на Районния съд.
Въпреки че няма съмнения за вината на извършителя, делото се проточва около 2 години. Ирина се включва лично в процеса, за да пледира за ефективна присъда. Мъжът получава присъда от 7 години лишаване от свобода, която обжалва пред Апелативния съд.
 
Защитата почти успява да му осигури освобождаване от затвора чрез амнистия. Все пак Апелативният съд решава да върне делото за преразглеждане на първа инстанция и удължава ареста на осъдения с още 60 дни.
 
Два дни по-късно е извършено покушението срещу Ирина.
Адвокатката Ирина Ноздрова беше намерена мъртва...
Адвокатката Ирина Ноздрова беше намерена мъртва...
Всички полета са задължителни. Моля попълнете кода от картинката.

Адвокат Юлия Данова

9010, Варна, ул. "Добротица" 3

Моб: +359 895 64 59 40

Сайт: advokatvarna.com

Ел.поща: iulia.danova@abv.bg